szkolenie powinno byc prowadzone przez doświadczonych trenerow, ktorzy maja wiedze i umiejetności w obszarze obslugi klienta. obsluga trudnego klienta szkolenie nalezy nauczyc sie, jak byc empatycznym i pomocnym dla pacjentow. szkolenie z obslugi trudnego klienta pomaga pracownikom zwiekszyc swoja satysfakcje z pracy i budowac pozytywna reputacje firmy.
e-mail

content@codeengineers.com

Dlaczego warto wybierać najzdrowsze mięso?

Powodów jest bardzo wiele, jednak najlepiej określić to zdaniem, aby zadbać o swoje zdrowie. Mięso jest niezbędnym elementem każdej diety. Dostarcza naszemu organizmowi budulec w postaci białka oraz tłuszcz, który jest bazą energetyczną, zawiera bardzo ważne witaminy dla naszego organizmu oraz kwasy OMEGA 3. Niewiele osób wie, że tłuszcz w diecie odpowiednio spożywany nie może odkładać się w formie tłuszczu w naszym ciele. Warto przeczytać o dietach ketogenicznych, które składają się głównie z tłuszczu oraz białka.

Najzdrowszym mięsem jest bezsprzecznie dziczyzna. Dziczyzna pozbawiona jest antybiotyków czy innych niepożądanych substancji najczęściej trafiającym do mięs przez pasze GMO. Dodatkowo mięso zwierząt łownych jest naturalne przez sam wychwów, który odbywa się w lesie, a nie ciemnym i ciasnych klatkach hodowli drobiu lub wieprzowiny.

 

Zdrowe wędliny? Jakie wędliny wybierać?

W przypadku wędlin jest podobnie, jak z mięsem. Tanie produkty zwykle mają sporą ilość niepotrzebnych i najczęściej niezdrowych substancji. Przykładem mogą być konserwanty, spulchniacze i wypełniacze w postaci białek różnego rodzaju.

Przed kupnem wędlin zawsze należy sprawdzić skład i wybrać te, które mają najwięcej mięsa w swoim składzie. Ważne aby nie było to mięso mechaniczne oddzielone. Są to najgorszej jakości skrawki mięsa, które aby były smaczne muszą być nafaszerowane sporą ilością dodatków.

Wędliny dobrej jakości powinny składać się jedynie z mięsa, wody oraz przypraw. Wyjątkiem jest jeden konserwant, a mianowicie sól peklowa, czyli azotyn sodu. Mimo, że nie jest on zdrowy, to chroni Cię przed zatruciem kwasem kiełbasianym, który może spowodować nawet śmierć.

Najlepszymi i najzdrowszymi produktami są wędliny z dziczyzny. Kiełbasa z dzika, szynka z dzika, kabanosy z sarny czy pasztet z dziczyzny, to zdrowe produkty, pozbawione konserwantów o niewiarygodnym smaku.

 

Parówki dla dzieci

Nie ma żadnego przeciwwskazania aby podawać parówki dzieciom. Ważne, aby wybierać parówki dobrej jakości, pozbawione konserwantów i wypełniaczy. Parówka powinna składać się z mięsa,wody oraz przypraw. Jednym konserwantem dopuszczanym jest azotyn sodu, popularnie nazywanym peklosolą. Peklosól nie jest zdrowa, to nie podlega dyskusji, jednak chroni nas przed zatruciem kwasem kiełbasianym, które może spowodować nawet zgon.

Kupując w naszej wytwórni zdrowych wędlin masz gwarancje, że produkt jest świeży, który nie leży tygodniami na sklepowych półkach.

Szeroki wybór wyrobów mięsnych w ofercie sklepu http://www.lesniczowka.net/.

Tagi: ,